2012-05-08

pizza tajm

 För alla er som vill ha den perfekta pizza degen men som inte lyckats sätta den. här är hemligheten!

25 gram jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
5-7 dl vetemjöl
mitten av ugnen på 250°C i ca 15 minuter

Värm upp vatten till 37 grader. Smula jästen i bunke och häll över lite av vattnet över jästen och rör runt tills det är upplöst.
Häll i resten av vattnet och tillsätt salt och olja.
I med vetemjölet, lite i taget. Vispa tills det blivit en fin deg, gärna med elvisp. Mjöla och knåda ordentligt innan du lägger den på jäsning.
Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk.

Mjöla och knåda degen tills den är smidig.
Kavla ut degen i den form som du vill ha den i och lägg på bakplåt.

smeta på lite jox.. tex tomatsås å köttfärs... eller gårdagens köttfärs om det råkar finnas sån kvar ;)
släng gärna på en näve inlagd paprika. å sen ost i mängder... (en pizza kan ALDRIG ha för mycke ost!)
Smaklig måltid!!                                                                                               ps. glöm inte beasåsen!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar